Deze pagina ging online in de moeilijke beginperiode van de Corona maatregelen. Hij was al offline, maar nu met de algehele lockdown vernieuwen we deze om de lokale (Eerlijke) ondernemers te steunen.

De maatregelen vanwege het Coronavirus raken ons allemaal.

Steun de Eerlijke ondernemers!

 

Horeca-ondernemers en winkeliers die van de een op de andere dag hun zaak hebben moeten sluiten.  Ze zoeken andere manieren om hun zaak draaiende te houden. Of hebben deze inmiddels al gevonden. EerlijkWinkelen roept je op om waar mogelijk hen te steunen. We laten je op deze pagina graag zien waar en hoe je anders Eerlijk kunt winkelen:

 

 • Amersfoort:
   

 

Klompe Dompe is nu op woensdag t/m zaterdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Hier kun je terecht voor exclusieve kindermode. Kijk voor nieuws op de website.

 

 

Pearls & Roses maakt met klanten een afspraak (maximaal 2 personen) om te komen winkelen., Personal Shopping dus. Aanmelden kan via de website of per telefoon/mail.

 

 • Amsterdam:


Vega-Life blijft zo lang als het kan gewoon open. Tegelijkertijd  is het bedrag waarboven je zonder verzendkosten via de webshop kunt bestellen tijdelijk verlaagd om ook de mensen die niet naar de fysieke winkel komen van dienst te zijn. 

 

 

Eerlijk Waar is alleen op afspraak geopend voor private shopping. Je kunt online ook kopen via Instagram en je kunt een waardebon nu kopen en later verzilveren waarmee je ze door deze moeilijke tijd helpt. Kijk op Facebook of website.

 

Coco-Mat is gewoon open ook al zijn er minder klanten.Vanwege de sociale functie die de winkel ook heeft in de wijk.  Desgewenst kun je hier ook op afspraak terecht. Kijk eens op de Facebookpagina (en like!).

 

Broer & Zus heeft een actie lopen: bij aankoop van 2 vrolijke sweaters uit de nieuwe collectie, krijg je een joggingbroek van het eigen duurzame merk Broer & Zus cadeau. De actie loopt t/m 9 april. De winkel is op afspraak open, de webshop natuurlijk 24/7!

 


Het Faire Oosten verkoopt momenteel cadeaupakketten via hun social kanalen en zijn hard aan het werk om een webshop live te krijgen. Neem eens een kijkje op hun Instagram pagina voor de cadeaupakketten (@hetfaireoosten). De fysieke winkel is nog wel geopend van 12-17u.

 

 

Beter & Leuk, de take away shop is open. Je kunt hier ook online bestellen via de bezorgdiensten Deliveroo, Ubereats en Thuisbezorgd. Ze zijn ook aangesloten bij Help de Horeca: nu een bon kopen die je later kunt besteden. Ga naar de website.

 

 • Apeldoorn:
   

De Parel Horeca Meubilair is gesloten maar biedt de mogelijkheid om kleine aantallen te verzenden zodat het wordt thuisbezorgd. Neem een kijkje op hun website.
 

Restaurant Twenty2 is in ieder geval tot 28 april  gesloten. U kunt ze steunen door een dinerbon te kopen die u na deze moeilijke periode kunt besteden om het leven te vieren. Wij geven in deze periode daarom 10% korting op onze dinerbonnen! Ga naar de website en stuur een bericht naar info@Restaurant-Twenty2.nl 

 

 • Arnhem:
   

Anne&Max is geopend op woensdag tot en met zondag van 10-15u. In de vestiging uiteraard alleen voor take away. Daarnaast is er de mogelijkheid voor bezorging, daarvoor kun je een bestelling plaatsen op de nieuwe webshop. Ook zijn daar cadeaubonnen en strippenkaarten te koop.
 

 

Plotz is nog altijd geopend maar shop je nu liever online dan kan dat op www.plotz.nl. De gehele collectie is daarop te vinden en wordt geregeld aangevuld met nieuwe ontwerpen. En wil je nu iemand een kadootje geven op afstand? Een shirt is prima te versturen! 

 

 

Chris Meijers collectie is nu alleen op afspraak geopend voor kleding op maat. Je kunt nu ook kledingstukken toesturen. En er wordt hard gewerkt aan minder maatgevonden ontwerpen die binnenkort zijn te bestellen. Bekijk de collectie.

 

Loopvis Winkel is gesloten, maar de webwinkel is nog gewoon actief. Kakkerlakjes zijn kleine geïllustreerde boekjes om te versturen. Gelukkig zijn ze in de webwinkel www.nozelheden.nl dus wel gewoon verkrijgbaar. Daarnaast zijn mooie collagepakketjes samengesteld vol fraaie papierresten. Ideaal om de tijd (al dan niet met kinderen) op een fijne, creatieve manier door te komen.

 

 • Baarn:
   

Boot Koffie verkoopt in de winkel nog steeds lekkere koffie To Go en je kunt natuurlijk altijd koffiebonen kopen om thuis te genieten. Bestel je liever vanaf de bank, dan is de webshop natuurlijk ook een optie.

 

 • Breda:
   

Ingar is geopend van donderdag t/m zaterdag van 12-17u. Je kunt ook een afspraak maken voor private shopping. Als winkelklant krijg je nu 15% korting, en als je bestelt in de webshop betaal je in Nederland geen verzendkosten. Bovendien krijg je een voucher van € 10 voor de volgende bestelling.

 


Opnieuw gaat vanaf april weer open op donderdag t/m zaterdag van 12-17u. Je kunt dan op afspraak terecht. Wil je merkkleding inleveren? Neem contact op en eventueel komen ze het ophalen. Inconsignatie en de opbrengst wordt gedeeld.

 

 • Bussum:


Indisha
heeft een webshop naast de fysieke winkel waar mensen terecht kunnen. Mensen uit de omgeving kunnen ook bestellen en zelf ophalen. Op de webshop o.a. een pagina met cadeautjes die nu veel gekocht worden (om op te sturen).

 

 • De Fryske Marren:Wereldwinkel Joure
is vanaf 29 april open op woensdag, vrijdag en zaterdag van 14-17u. Daarnaast ook op afspraak via het e-mailadres. Ook kan men op deze wijze een bestelling doorgeven, deze wordt eventueel bezorgd. Ga voor contactinfo naar de website.

 

Kringloopcentrum De KuubsKist in Lemmer is dicht geweest maar sinds 6 april weer geopend voor klanten. Natuurlijk houden ze wel strikt de richtlijnen aan om iedereen gezond te houden. Leuk idee: Kijk online hoe mooi deze zaak is! Of ga naar de website.

 

Doppio Espresso Joure: Mocht je hun koffie nu missen? Ze bezorgen bij je thuis de koffiebonen (eventueel in gewenste maalstand gemalen). Daarnaast is het ook mogelijk om Jura-onderhoudsmiddelen te bestellen. Bestellingen kun je doorgeven via mail (joure@doppio-espresso.nl) of telefonisch (0513-789425). 

 

Het Schippershuis is aangesloten bij Help de Horeca: Koop nu een waardebon die je straks gaat besteden. Ze bezorgen in het weekend in Terherne eo 'contactloos', van borrelplank tot 3-gangen menu. Kijk voor het menu op de website.

 

 • Delft:

 


Jans Lunch Koek en Gebak
heeft de lunchroom moeten sluiten. Ze hebben in korte tijd een webshop gemaakt: jansbezorgt.nl. Hier verkopen ze taarten en gebak, maar ook brood, quiches en croissants om thuis af te bakken. 

 

Chocolaterie De Lelie heeft nu het gehele assortiment in de webshop gezet. Voor 14u besteld, diezelfde dag bezorgd (gratis in de regio). Daarnaast bezorgen ze ook vers ijs! Er zijn zelfs klanten die met de hele straat ijs laten bezorgen en met elkaar (op afstand) genieten. Website.

 

 • Den Bosch:

 

Choca Loca heeft iets super leuks bedacht, namelijk online workshops! Bij deze online workshop krijg je Tante Annie live op jouw beeldscherm. Tante Annie leert je achter het scherm met heel veel fun de fijne kneepjes van de Bossche Bol. Zo heb je toch nog een leuk uitje bij jou thuis. Kies hier je workshop

 

 • Den Haag:


Bij Priester is gesloten en loopt hierdoor veel omzet mis. Daarom kun je nu allerlei vouchers kopen voor hun workshops, reparaties en kledingbibliotheek, die je na deze periode kunt gebruiken. Lees hier hoe je hun door deze crisis kunt helpen.

 

Vita Nova is op de normale tijden geopend. Natuurlijk wel met de nodige voorzorgsmaatregelen: max 3 klanten, voldoende afstand. Ook de cursussen gaan door met maximaal 3 deelnemers. Consulten gebeuren nu met videobellen. Meer info op de website.

 

Wwen heeft veel creatieve vormen van verkoop: online modeshow, personal shopping, videocalling, lokaal gratis bezorging en brievenbuis bezorging buiten de stad, kleding op de stoep aan huis, bestellingen via sociale media, er is een GiftCard en er komt een webshop.  

 

Zusjes vintage boetiek heeft een webshop opgezet waar elke week een deel van de collectie wordt toegevoegd zodat je vanaf de bank kunt winkelen. De winkel is van 11-16u open op donderdag, vrijdag en zaterdag. Laat weten wanneer je komt want max 2 mensen tegelijk binnen. 

 

Bagel & Beans (Thomsonlaan en vd Goesstraat) was even gesloten maar nu kun je er weer terecht onder de strikte maatregelen. Er kunnen max 2 personen naar binnen dus om lang wachte te voorkomen kun je van tevoren beter bestellen. Kijk voor details op Facebookpagina.

 

 

 • Deventer:
   

Hemelse Hebbedingen heeft van de website een webshop gemaakt, die de komende tijd zal worden aangevuld. Alle aankopen worden gratis verzonden.
Daarnaast is de winkel dinsdag t/m zaterdag geopend, is het erg rustig en veel ruimte. Bijna private shopping ;)

 

 • Eindhoven:
   

Kunst van het kleden is door de week in de ochtenden alleen te bezoeken op afspraak waardoor je exclusief kunt private shoppen. Met mooie foto als je dat wilt. Maak een afspraak.

 

 • Gouda

 

 

De Wereldwinkel heeft een webshop geopend, met ook cadeaubonnen om ze te steunen. Daarnaast kunnen klanten op afspraak winkelen, privé winkelen of via een video call vanuit huis. Ook kan men bestellen via Whatsapp Business. Kijk om te shoppen of contactinfo op de website.

 

Bij Karakter ben je nog steeds welkom in de winkel, oen kun je privé sessies boeken. Daarnaast is voor de mensen die hun in deze tijd willen steunen de Shoptegoeden bedacht, waarbij je 5-15% meer shoptegoed krijgt dan je betaalt. Er is een webwinkel met de gehele collectie.

 

 

 • Groningen:
   

Koko Toko heeft sinds kort een webshop waar je online kunt shoppen, evt op afspraak met videobellen. Ook op afspraak private shopping en vragen'uurtje'. De winkel is open di/vrij/za 10.30-17u en woe/do 12-17u, max twee klanten. Ga naar website.

 

 • Haarlem:

 

Yoga Specials is gewoon geopend. Daarnaast kun je natuurlijk 24/7 terecht in de webshop voor je matje of andere yoga benodigdheden.
 

 

 

Sûr Atelier winkel is open op woensdag t/m vrijdag van 10-14u, en daarbuiten op afspraak voor private shopping of virtual shopping. Lees hier meer info en hoe het werkt. Het café en het atelier zijn al sinds maart gesloten. De webshop is natuurlijk open en daar kun je ook kadobonnen kopen.

 

 • Helmond:
   

Bij Tiendas Diferentes kun je alleen op afspraak winkelen, maar dan heb je wel de hele winkel voor jezelf. Graag minimaal een uur van tevoren afspreken. Sinds kort is er een eenvoudige bestelpagina met daarop de meest verkochte producten uit de winkel. Cadeaubonnen met 10% extra waarde.

 

 

 

De Groene Panter gaat als gevolg van de gevolgen van de Coronacrisis door in een andere vorm. Ze zijn tot 26 april nog open op donderdag t/m zaterdag van 12-16u en op alle dagen op afspraak. Vanaf 1 mei wordt er gewerkt vanuit een atelier, dat alleen op afspraak te bezoeken is. 

 

 • Hengelo:

 

Vandaag Concept Store is aangepast open (dinsdag t/m zaterdag van 10-17u) en ze bezorgen binnen 15km gratis aan huis. Bij aankoop van een cadeaubon krijg je tot 20 mei gratis 20% extra waarde!

 • Hilversum:
   

      
Biologische Slagerij
, GoodyFood, Dekker & Winkler en il diVino Wijnwinkel hebben een (h)eerlijk BBQ pakket samengesteld voor 2 personen die je hier kunt bekijken en bestellen. Bezorging gratis.

 

 • Hoorn:


Local Hoorn bakt op bestelling vegan, glutenvrije en/of suikervrije taarten, gemaakt met vooral streekproducten. De zaak is op vrijdag en zaterdag van 11-15u open voor coffee to go, het afhalen van de taarten en verkoop streekprodukten. Ga naar website.

 • Houten:
   

PetitJoli 2e hands merkkleding was 3 weken gesloten maar nu kun je er weer terecht op afspraak. Maak een afspraak via mail of mobiel om privé te gaan shoppen in de winkel. Ga naar de website voor een afspraak.

 

 

 • Langedijk:
   

deSwaankado is gesloten, maar alle lekkere producten zijn te bestellen via de webshop. Daar vind je oa diverse gevulde cadeaumanden die worden thuisbezorgd. Kijk in de webshop.

 

 • Leiden:


 

Yoga Specials is gewoon geopend. Daarnaast kun je natuurlijk 24/7 terecht in de webshop voor je matje of andere yoga benodigdheden.
 

 

 • Leeuwarden:
   

Bio bij Jansen bezorgt lokaal de boodschappen va € 50 aan huis. Ook kun je per mail je boodschappenlijst sturen en ze zetten het voor je klaar zodat je snel en veilig kunt winkelen. Ga naar de website.

 

 • Lochem:
   

Tante Pos heeft niet stilgezeten! Als je nu een kadobon van € 100 koopt, heeft deze een waarde van € 125. Er is een berenactie voor een goed doel, de collectie broccante is uitgebreid, veel extra (duurzame) producten, teveel om om te noemen. Alles te koop in de winkel en in de webshop

 

 

 • Middelburg:
   

Plantaardig bezorgt in Middelburg gratis. Je kan via de mail en of Instagram bestellen en ze leveren t af bij je thuis. Daarnaast kun je individueel een afspraak maken om in de winkel te kijken. Ga naar de website.

 

 • Nijmegen:

De Wereldwinkel is miv mei weer open op dinsdag t/m zaterdag van 12-15u. Ga naar de website. 

 

 

Duurzaam Warenhuis Van Nature heeft een bestelservice op Instagram geopend, en je kunt ook gewoon per mail bestellen. De winkel is geopend maandag t/m zaterdag van 10-17u, zodat je oa de lentecollectie kunt passen. De winkel is groot en in deze periode rustig. Kijk op website.

 


Natuurvoedingswinkel Van Nature heeft geen gewijzigde openingstijden en is groot genoeg om veilig op afstand inkopen te doen. Je kunt ook een bestelling doorgeven en dan worden de boodschappen op vrijdag bezorgd. Kijk op website.

 

Bij Crudo kan momenteel de befaamde Dutch Weed Burger besteld worden,om thuis te bereiden, voor slechts € 5. Verder kunnen klanten ons glutenvrije Chia-notenbrood bestellen en diverse suiker- en glutenvrije taarten. Alles 100% plantaardig en bio! Ga naar de website.

 

Het Theeza(a)kje heeft een speciaal online social media team opgezet, en iemand die online bestellingen aflevert in Nijmegen. Op die manier is er verkoop maar ook kunnen de mensen met afstand tot arbeid aan het werk blijven. Bestel een speciaal cadeaupakket of iets anders in de webshop.

 

 

Thiemeloods bestaat deze maand 5 jaar en houdt verbinding via 'Thiemeloods stroomt!', dagelijkse live streaming vanuit de bovenzaal. Om ook financieel overeind te blijven zijn ze een Doneeractie Vrienden van Thiemeloods gestart. Zodat ze langer dan 5 jaar kunnen bestaan.

 

 

Bagels & Beans (L.Hezelstraat) is geopend als afhaal- en bezorglocatie. Bestellingen voor afhaal vooraf telefonisch of per e-mail doorgeven, dan zetten ze je tasje op tijd klaar. Maar ter plekke bestellen en even geduld hebben kan ook zeker. Voor bezorging is er een speciale website.

 

 

Coffeeted biedt de mogelijkheid om een bestelling via een email of via contactformulier door te geven. Ze bezorgen de bestellingen binnen Nijmegen en randgemeenten zelf bij de klant (vaak diezelfde dag nog en dus ook op zaterdag en de koopzondagen). De winkel is gewoon open op de standaard openings tijden met een streng deur beleid en veel goede voorzorgsmaatregelen. Met pasen in zicht: 3 halen 2 betalen op alle superdeluxe paaseitjes en mooie handgemaakte truffels. Ga snel naar https://www.coffeeted.nl/

 

.
Atelier Meer² is als dagbesteding gesloten maar kan elke verkoop via de webwinkel goed gebruiken. De webshop staat nog vol mooie duurzame producten.

 

 

De Chocoladeverkopers verkopen tijdelijk niet meer in de winkel van Ieder z'n Vak. Je kunt nog wel bestellen en de chocolade wordt per post bezorgd. De Fietskoerier rijdt in deze periode niet. Voor meer info ga je naar de website.

 


Speelgoedwinkel De Regenboog
verhuisde enkele maanden geleden naar een ruim pand en is op dit moment gewoon geopend. Daarnaast kun je ook je bestelling doen in de webshop.  

 

 • Renkum:

 

Woon- en tuinwinkel Loenen is open op de reguliere openingstijden, maar je kunt ook een bestelling doen via de website (zelf ophalen of laten bezorgen). Ook een cadeaubon om later te besteden.

 • Roermond:

Wijnhandel Jean Berger is gewoon geopend op de normale tijden, met de nodige maatregelen. Daarnaast worden bestellingen ook thuisbezorgd, vanaf € 200 gratis. Ze plannen zelf een landelijke route in, dus voorwaarde is wel dat je geen haast hebt. Ga naar website.

 • Schijndel:
   


Winery & Herbs
heeft de streekwinkel nog wel open, maar voorlopig alleen op vrijdag en zaterdag. Voor streekproducten en geschenkpakketten. Camping en vergaderlocatie zijn voorlopig gesloten. Kijk wat er zoals te koop is in de winkel.

 

 

 • Sittard-Geleen:
   


Chocolade atelier Tioccolato
is gesloten maar binnen een straal van 10 kilometer wordt een bestelling vanaf  €15 gratis bezorgd. Bestellen kan telefonisch, via app of e-mail. Ga naar de website.

 

 • Súdwest-Fryslân:
   

Natuurvol in Workum heeft op het moment een actie waarbij ze brievenbuskadootjes versturen. Voor iedereen die wel een kadootje verdient! Je kunt het pakketje online samenstellen  in de webshop samenstellen of per mail/app/telefoon. 

 

 • Tilburg:
   

Decennia Design is normaal geopend want de loods is 2.000 m2 groot dus je kunt meer dan voldoende afstand houden tot elkaar. Het is nu ook mogelijk om 's avonds een afspraak te maken momenteel zodat je zeker weet dat er geen andere klanten zijn.

 

Pijnenburg Schoenen is creatief geweest met een plexiglas tussenschot om op een verantwoorde manier de voeten te meten van zowel kinderen als volwassenen. Er is overigens ook een webshop.

.

 • Uden:

 

't Kluske is 'normaal' geopend en daarbij ook de koopavond om op die manier het aantal bezoekers te spreiden. Daarnaast kan er ook af en toe worden afgeleverd of per post verstuurd. Zie de website.

 

 • Utrecht:

 

 

Bureau Bewust is op woensdag t/m donderdag open van 12.15-17u, en op vrijdag en zaterdag vanaf 10.15u, uiteraard met de nodige maatregelen. De webshop is altijd geopend en hier is het bestelminimum verlaagd om online kopen makkelijker te maken.GYS is momenteel gesloten maar je kunt de biologische vegan maaltijden nu als Take Away bestellen. Afhalen kan zowel in de Amsterdamsestraatweg  als de Voorstraat. Besteelinge kun je hier doorgeven.

 

Ekoplaza (Nachtegaalstraat) is in deze periode speciaal voor ouderen een uurtje eerder open zodat ook zij rustig inkopen kunnen doen zonder teveel mensen om zich heen.

 

 

LIVStores verkoopt kleine collecties van vooral Nederlandse ontwerpers. Naast een webshop is de Thuisblij(f) Sweater ontwikkeld, die nu online te koop is. Blij met je  Thuisblij(f) Sweater. In 4 kleuren, iedere trui is uniek en te bestellen via de webshop.

 


Koffie & Ik
 is 7 dagen per week open van 9-14u, alleen voor To Go.

 

 • Venlo:
   

Partí is gewoon open, afgezien van de koopavond (donderdagavond). Voor consumenten in (groot-)Venlo is er bovendien nu tijdelijk de mogelijkheid om telefonisch te bestellen. De bestelling wordt dan nog dezelfde dag gratis bezorgd. Behalve in de winkel kunnen consumenten ook terecht in onze webwinkel: parti.nl

 

 • Venray:

 

September is een bloemenspeciaalzaak, waar ook alles stil viel. Natuurlijk doet de webshop het nog wel en je kunt daar een 'bouwpakketje' (DHZ workshop) bestellen waarmee je zelf thuis stap-voor-stap je creativiteit kan toepassen en daarna genieten van je zelfgemaakte creatie.

 

 • Vlaardingen:

 

Vitaminstore is op de normale tijden geopend muv de koopavond. Als extra nemen ze deel aan de 'Binnenstad Bezorgt Box'.Vooralsnog geen aparte website hiervoor, maar wel berichten via de facebookpagina.

 • Voorschoten:
   

Restaurant De Knip biedt normaal alleen met Kerst een afhaalmenu aan voor een mooie lunch of diner. Omdat het restaurant is gesloten kun je ook nu een afhaal- of bezorgmenu bestellen vanaf 2 gangen en oplopend. Ga naar Afhaalmenu .

 

 • Wageningen:
   


't Herenzaakje
is wel geopend maar als er teveel mensen binnen komen om voldoende afstand te houden gaat de deur dicht. Daarnaast is er de mogelijkheid om een afspraak te maken voor private shopping: de hele winkel voor je alleen! Kijk op de website voor actuele openingstijden. 

 

 

 • Wassenaar:
   

Chaussette Lingerie & Badmode is woensdag t/m vrijdag van 14-17u geopend. Vanaf mei woensdag t/m zaterdag van 12-17u. Private shopping op aanvraag. Thuis bezorging van bestelde artikelen. Chaussette Drive-By: snel en gemakkelijke afhalen en afrekenen via de boerendeur (op gepaste afstand). Moeder & Dochter shoppen op afspraak. Cadeaubon via bezorging of post. Lees hier alle informatie 

 

 • Woerden:
   

 KoKo heeft een popup-webshop gemaakt op instagram en facebook. Elke dag items te zien met prijzen erbij. Verzenden gratis, bezorgen in Woerden op de fiets. Ook kun je hier private shoppen....de hele winkel voor jezelf en alle tijd en advies van onze kant voor veilig winkelen.

 

 • Wijk bij Duurstede:
   

De Graanschuur verkoopt een DIY koekjes/cake bakpakket! Ouders wandelen met hun kids gezellig naar de Graanschuur halen daar een blonde brownie of een chocolate chip cookie pakket af. Super leuk en makkelijk en zonder rotzooi. 

 

 

 • Zutphen:
   


Van Rossum's Koffie
 verkoopt via de webshop koffie (producten) en nu ook taartpunten. Je koopt nu een kadobon twv € 35 voor slechts € 30 (inwisselbaar na 1 juni). Af en toe zijn ze kort open voor take-away koffie. Zie website.

 

 • Zwolle:

 

 

KrijgdeKleertjes heeft als alernatief zwerfbakken met kleren in de voortuin staan, en een zwerfbak om je oude kleren achter te laten. Op die manier hoef je het pand niet in en kun je toch kleertjes ruilen. Hou rekening met de regels  en kijk voor meer info op Facebook.

 

 

Winkel van Astrid is open tijdens de normale openingstijden. Klanten kunnen veilig en op hun gemak prive-shoppen. Dit kan op afspraak en op de bonnefooi (de deur gaat op slot er winkelaars binnen zijn). Max 1 klant of 2 uit één huishouden. Kleding shoppen is op deze manier een evenement. Kijk op website.

 

Imagine Mode met Ervaring is in de middagen open en op andere tijdstippen (ook avond en zondag) alleen op afspraak om je een private shopping mogelijkheid te bieden. Ga naar de website om een afspraak te maken.

 

 • Webshops:

 

 

Wol zo Eerlijk is als webshop natuurlijk gewoon geopend, maar de winkel in Vries is alleen op afspraak open. Heb je hulp nodig bij het online bestellen of wil je graag persoonlijk advies? Bel of mail gerust!

 


Bedaffair
blijft natuurlijk verkopen via de webshop. Maar in hun winkel in Heemstede kun je ook afspreken om privé te winkelen, met gepaste afstand en goede hygiene maatregelen.

 

 

Elements of Freedom geeft je bij elke aankoop in hun FairFashion webshop het boek Gewoon Goed van Karen Kameraat kado!

 


Pure Coverz
is gespecialiseerd in biologisch katoen. Beddengoed, keukentextiel, badgoed, woontextiel, tassen kun je natuurlijk blijven bestellen via de webshop.

 

...

NIEUWSBRIEF

Met onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van interessante duurzame ontwikkelingen, kortingsacties en ander nieuws.

CONTACT

BLOG

Eerijk winkelen overgenomen door Local Birds

EerlijkWinkelen krijgt een nieuw nest

Na 10 jaar draagt Eerlijk Winkelen het stokje over aan Local Birds. EerlijkWinkelen heeft in deze tien jaar tijd een indrukwekkend overzicht opgebouwd van meer dan 2.000 ondernemers, die producten verkopen die met respect voor mens en milieu zijn gemaakt. En dat in maar liefst 65 steden. Duurzaamheid is een belangrijke waarde van Local Birds en de eerlijke winkels vinden dan ook een mooi nieuw thuis bij Local Birds.

Lokaal is de toekomst

Lokale ondernemers en winkeliers maken de stad. Ze zorgen voor diversiteit en sociale cohesie in de buurt en geven de stad karakter en een eigen gezicht. In de coronaperiode is deze belangrijke functie van lokale winkels en horeca nog eens extra duidelijk geworden. Local Birds geeft een podium aan deze bijzondere ondernemers en zorgt ervoor dat jij als consument eenvoudig al deze mooie duurzame winkels en bijzondere lokale parels kunt vinden. In jouw eigen stad maar óók in andere inspirerende steden.

Koop lokaal : Support your locals

Met onze Local Movement willen wij een tegengewicht bieden aan de grote onpersoonlijke retail & fast-fashion ketens en de consument verleiden om meer lokaal en duurzaam te shoppen. Daarmee verdwijnt jouw hard verdiende geld niet in de zakken van buitenlandse investeerders maar ondersteunen we onze eigen locals en investeren we samen in een bloeiende lokale duurzame economie.

EerlijkWinkelen: Missie volbracht

Karen Kammeraat, oprichter en voorzitter van EerlijkWinkelen: Natuurlijk doet afscheid nemen best een beetje pijn, maar we zijn trots op wat we de afgelopen 10 jaar hebben opgebouwd. Het is bijna onvoorstelbaar, maar tien jaar geleden was het een zoektocht naar een café dat Fairtrade of biologische koffie verkocht. Met haar pionierswerk heeft EerlijkWinkelen een belangrijke bijdrage geleverd aan het vergroten van de vraag naar en het aanbod van duurzame producten. ‘Ons doel was het duurzame aanbod zichtbaar te maken en het grote publiek te laten ervaren dat duurzame producten mooi, leuk, lekker en betaalbaar zijn, en dat is gelukt. We zijn verheugd dat Local Birds onze ondernemers en routes overneemt en samen met de ondernemers nieuwe stappen gaat zetten en een levendige lokale community gaat bouwen.’

Positieve Impact maken!

Helene Vogelaar, oprichter en creatief directeur van Local Birds: Wij vinden het super gaaf dat Eerlijk Winkelen ons heeft uitgekozen om het stokje over te nemen. Dit is een belangrijke stap voor ons! Door het samensmelten van EerlijkWinkelen en Local Birds kunnen we onze local minded community laten groeien en we meer mensen verbinden met deze bijzondere change makers. Met onze “LOCAL MOVEMENT” kunnen we grote impact maken en die blijvende verandering creëren die het retail en food landschap zo hard nodig heeft. We zullen met heel veel positieve energie de eerlijke missie van EerlijkWinkelen voortzetten!

Wil jij je als buurtbewoner of consument ook aansluiten bij de Local Movement?

Dat kan! Meld je hier aan!

# Koop lokaal, #Maak Impact  #Support your Locals