Wie zijn we en waarom doen we wat we doen?

Stichting EerlijkWinkelen (info@eerlijkwinkelen.nl) is opgericht in juli 2010 en heeft als doel consumenten de weg te wijzen naar winkels die fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. De aandacht voor duurzaamheid en het assortiment duurzame producten groeit.

Toch zet van de grote groep mensen die zeggen duurzamer te willen shoppen maar een klein deel dit om in daadwerkelijke actie. Door nog steeds bestaande vooroordelen over duurzame producten of doordat niet bekend is waar je deze kan vinden en hoe je ze kan herkennen.

Missie

Het is onze missie om dat kleine aandeel te laten groeien en het grote publiek te laten zien dat eerlijk winkelen hip en leuk is. Dat het niet per se duurder hoeft te zijn en dat duurzame producten steeds beter verkrijgbaar zijn.

Allemaal vrijwilligers

EerlijkWinkelen wordt helemaal gerund door vrijwilligers, zowel op bestuursniveau als in de steden.

Het landelijk team bestaat uit:

Daarnaast zijn op de volgende mensen actief:

En natuurlijk zo’n 50 vrijwilligers in de verschillende steden die ervoor zorgen dat het winkelbestand up-to-date blijft! Op ons verlanglijstje staat het compleet maken van de lijst van grootste steden in Nederland, dus als jij affiniteit hebt met EerlijkWinkelen en je woont in een gemeente zonder EerlijkWinkelen route (zoals Almere, Enschede of Dordrecht) laat het weten!
Op dit moment zijn we dringend op zoek naar een nieuwe lokale coördinator voor oa Amsterdam, Arnhem, Groningen en Utrecht.
Dus als je graag wilt meedoen met EerlijkWinkelen ben je ook van harte welkom.

Op naar meer bekendheid!

In 2020 bestaat EerlijkWinkelen 10 jaar! We gaan ons dit jaar vooral richten op meer bekendheid, samenwerking met andere organisaties, inkomsten en fondsenwerving, zodat we ons mooie werk nog jaren kunnen voortzetten.
Daarom hebben we ook allerlei promotiematerialen waarmee winkels kunnen laten zien dat ze onderscheidend zijn in hun (duurzame) aanbod.

EerlijkWinkelen blijft groeien

Ongeveer 6 keer per jaar houden we je middels een nieuwsbrief op de hoogte van activiteiten en bieden we kortingsacties op duurzame producten zoals kleding. Lees de laatste nieuwsbrief.
In onze jaarverslagen kun je lezen wat we tot nu toe bereikt hebben. Ook vind je hierin de financiële verantwoording. Download het jaarverslag 2017 en het jaarverslag 2016.
Lees ook ons Beleidsplan 2017-2019.

Privacy verklaring
We zijn zuinig op onze 'fans' en gaan daarom transparant om met de gegevens van websitebezoekers en nieuwsbriefabonnees. Lees hierover meer in onze privacyverklaring.

Stel je vraag!

Heb je een vraag, tip of suggestie voor ons? Maak gebruik van het formulier hieronder en stuur ons een mail.

Stichting EerlijkWinkelen heeft haar kantoor in de New World Campus, Spaarneplein 2, 2515 VK, in Den Haag.
KvK nummer: 50486802
RSIN nummer: 822763874
Bankrekening: NL23TRIO0198348134

 

 

 

 

 

 

 

 

CONTACT

Voortaan heb je de plattegronden met leuke eerlijke winkels altijd bij de hand! In ruim 65 gemeenten met meer dan 2000 winkels

NIEUWSBRIEF

Met onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van interessante duurzame ontwikkelingen, kortingsacties en ander nieuws.