Ga mee met onze eerlijke tour!

EerlijkWinkelen is bezig om een nieuwe dienst aan te bieden. Rondleidingen! Langs eerlijke winkels en horeca uiteraard, waarbij onderweg wordt verteld over eerlijke handel, biologische productie, keurmerken, of waar je maar meer over wilt weten. Enkele betrokken ondernemers komen aan het woord en hebben vaak een leuke verrassing in petto. 
Een inspirerend en informatief dagje uit dus! Wil jij met je vrienden, collega’s of familie wel mee met zo’n tour? Stuur ons een mail en we laten je weten of we in de stad van jouw keuze al aan de slag zijn.

Of misschien heb je zelf wel interesse om zulke rondleidingen te gaan geven? We zijn nog hard bezig met het netwerk van eerlijke tourguides uit te breiden, dus sluit je aan.

Op maandag 14 december van 11 tot 14 uur geven we een workshop in Den Haag. Wil je daar meer over weten of wil je erbij zijn, mail dan naar info@eerlijkwinkelen.nl

 

NIEUWSBRIEF

Met onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van interessante duurzame ontwikkelingen, kortingsacties en ander nieuws.

Voortaan heb je de plattegronden met leuke eerlijke winkels altijd bij de hand! In ruim 60 gemeenten met meer dan 1800 winkels

BLOG

Bestel nu! Gewoon Goed; jouw koopgids voor een duurzame wereld

In november kregen jullie al een voorproefje van het boek Gewoon Goed; jouw koopgids voor een mooiere wereld. Karen legt nu de laatste hand aan het boek en vanaf 15 maart is het in alle boekwinkels te verkrijgen! Als je nu vast die van jou koopt via de crowdfunding actie van 1%Club kan je gebruik maken van leuke pakketacties, en er met korting eerlijke kleding, duurzame planten, biologische cosmetica en bean-to-bar chocola bij bestellen.

 

Karen is ruim 10 jaar bezig met duurzaam consumeren en vond het tijd worden om de opegedane kennis en ervaring te bundelen in een toegankelijk en laagdrempelig boek.

Waar gaat het over?

In het boek stipt ze kort de problemen aan die spelen bij het maken, gebruiken en afdanken van verschillende producten. Er is vooral aandacht voor duurzame oplossingen: welke producten zijn duurzaam, hoe kun je ze herkennen en waar kun je ze vinden?Het boek is verdeeld in vijf delen. Het eerste deel ‘De basis’ behandelt een aantal algemene zaken, zoals de definitie van duurzaamheid. Maar ook wat jij belangrijk vindt en nodig hebt. Daarna volgen delen over eten, kleding en verzorging, en producten die je in en om het huis gebruikt. Ten slotte volgt een deel met denkvoer: columns die je inspireren om, als je dat wilt, verdere stappen te zetten. Het boek is doorspekt met websites waar je duurzame producten kunt vinden, zodat je meteen in actie kunt komen.

Interviews met duurzame ondernemers

In het boek staan ook interviews met vijf duurzame ondernemers en met Babette Porcelijn, auteur van de bestseller De Verborgen Impact. Het was ontzettend leuk om deze gedreven en enthousiaste mensen te interviewen! Ze verkopen allen prachtige duurzame producten met een mooi verhaal erachter. Genoeg reden om hen met de crowdfunding in het zonnetje te zetten en je de mogelijkheid te geven de producten samen met het boek te kopen. Bijvoorbeeld een chocoladepakket van The Chocolateshop, Aleppo zeep van SoloBioMooi of een waardebon voor kleding of planten van WatMooi of Sprinkr.