JE WINKELT BIJ: DE BRANDING STRANDPAVILJOEN

De Branding Strandpaviljoen

Duinovergang Laône, Renesse | 4325AG | Renesse

0111461569 | info@debrandingrenesse.nl

www.debrandingrenesse.nl

Basic Beach Bar De Branding heeft het zilveren Green Key certificaat behaald. Wij zijn bewust met onze bedrijfsvoering bezig en dat vertaald zich op alle vlakken waar het voor ons mogelijk is. Dit jaar wordt het biologisch en streekproducten assortiment fors uitgebreid. Ons rundvlees komt van Vleesboerderij Boot zodat de opfok het transport en de slachtroute bij ons bekend zijn. Daarnaast trachten wij ons overige vlees zo diervriendelijk mogelijk in te kopen. Bij de inkoop van vis letten wij bijvoorbeeld op de vangst methode en de paaitijd. Ook bij kweekvis letten wij op de gebruikte kweekmethoden. Vanaf 2015 is al ons brood biologisch en hebben wij ook glutenvrij brood. Tevens kunnen vegetariërs gebruik maken van een ruim aanbod. Nieuw in ons assortiment is het fairtrade Ben en Jerry's ijs. Ook verfrissende dranken van bionade zijn bij ons verkrijgbaar en probeert u zeker onze huisgemaakte fruit- en groentesmoothies. Al met al kunt u bij Basic Beach Bar de Branding dus (h)eerlijk genieten.

BLOG

Bestel nu! Gewoon Goed; jouw koopgids voor een duurzame wereld

In november kregen jullie al een voorproefje van het boek Gewoon Goed; jouw koopgids voor een mooiere wereld. Karen legt nu de laatste hand aan het boek en vanaf 15 maart is het in alle boekwinkels te verkrijgen! Als je nu vast die van jou koopt via de crowdfunding actie van 1%Club kan je gebruik maken van leuke pakketacties, en er met korting eerlijke kleding, duurzame planten, biologische cosmetica en bean-to-bar chocola bij bestellen.

 

Karen is ruim 10 jaar bezig met duurzaam consumeren en vond het tijd worden om de opegedane kennis en ervaring te bundelen in een toegankelijk en laagdrempelig boek.

Waar gaat het over?

In het boek stipt ze kort de problemen aan die spelen bij het maken, gebruiken en afdanken van verschillende producten. Er is vooral aandacht voor duurzame oplossingen: welke producten zijn duurzaam, hoe kun je ze herkennen en waar kun je ze vinden?Het boek is verdeeld in vijf delen. Het eerste deel ‘De basis’ behandelt een aantal algemene zaken, zoals de definitie van duurzaamheid. Maar ook wat jij belangrijk vindt en nodig hebt. Daarna volgen delen over eten, kleding en verzorging, en producten die je in en om het huis gebruikt. Ten slotte volgt een deel met denkvoer: columns die je inspireren om, als je dat wilt, verdere stappen te zetten. Het boek is doorspekt met websites waar je duurzame producten kunt vinden, zodat je meteen in actie kunt komen.

Interviews met duurzame ondernemers

In het boek staan ook interviews met vijf duurzame ondernemers en met Babette Porcelijn, auteur van de bestseller De Verborgen Impact. Het was ontzettend leuk om deze gedreven en enthousiaste mensen te interviewen! Ze verkopen allen prachtige duurzame producten met een mooi verhaal erachter. Genoeg reden om hen met de crowdfunding in het zonnetje te zetten en je de mogelijkheid te geven de producten samen met het boek te kopen. Bijvoorbeeld een chocoladepakket van The Chocolateshop, Aleppo zeep van SoloBioMooi of een waardebon voor kleding of planten van WatMooi of Sprinkr.

OVER EERLIJKWINKELEN

EerlijkWinkelen wijst de weg naar leuke en hippe winkels die aantoonbaar fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. Ruim 1700 winkels in meer dan 60 gemeenten zijn te vinden in de handzame EerlijkWinkelen app,en op deze website. Mis je je eigen stad en wil je daar een route opzetten? Mail ons!


Volg ons!

NIEUWSBRIEF

Met onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van interessante duurzame ontwikkelingen, kortingsacties en ander nieuws.