JE WINKELT BIJ: DE GROENE WEG

De Groene Weg

Groenestraat 189 | 6531HE | Nijmegen

0243555060 | nijmegen@degroeneweg.nl

nijmegen.degroeneweg.nl/

De naam zegt het al: De Groene Weg slagers hebben oog voor mens, natuur én dier (slagerS, want naast in Nijmegen hebben nog 11 steden een Groene Weg slagerij). De Groene Weg is een slagerij van de ambachtelijke stempel. Er wordt uitsluitend gewerkt met vlees dat is geproduceerd volgens biologische tradities. Daarbij werkt De Groene Weg, als “ketenregisseur” nauw samen met haar eigen boeren en biedt zij ondersteuning bij het grootbrengen van de dieren. In de eigen slachterijen wordt het vlees verwerkt om naar de verschillende slagerijen te gaan. Daar maakt de slager een product op maat voor de consument. De Groene Weg in Nijmegen, van slager Bas Derksen, biedt een ruim assortiment aan vers rund, varkens, kip en Hollands lamsvlees. De worst en vleeswaren komen er voor het grootste deel uit de eigen worstenmakerij en zijn, uiteraard, ook zonder chemische toevoegingen bereid.


Bij De Groene Weg Bas Derksen kan je ook terecht voor kant-en-klare maaltijden, barbecue- of gourmet schotels, barbecue service, gekoelde levering en levering aan horeca, instellingen en kookscholen. En náást deze slagerij is natuurvoedingswinkel Ekoplaza gevestigd, zodat je voor al je biologische producten terecht kunt in, jawel, de Groenestraat!

BLOG

Tex.Tracer: Het platform voor een transparante modeketen

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen is de laatste jaren enorm toegenomen en veel modemerken hebben al stappen genomen om de arbeidsomstandigheden te verbeteren en de duurzaamheid in de mode-industrie te vergroten. Maar hoe laat je precies de impact van je inspanningen zien en wat er daadwerkelijk aan MVO wordt gedaan aan je producten? Transparantie is het antwoord, tex.tracer is de sleutel tot geverifieerde transparantie in de mode-toeleveringsketen.

Het platform tex.tracer geeft de consument inzicht in de reis van het product, van materiaalbron tot detailhandel. Door een QR-code op het kledingstuk te scannen, laat tex.tracer zien wie het product heeft gemaakt, hoe het is gemaakt en waarvan het is gemaakt. Deze geverifieerde transparantie bouwt merkvertrouwen op bij de klant en verhoogt de klantbetrokkenheid.

                           

Hoe werkt tex.tracer?

Tex.tracer verifieert elke stap in de toeleveringsketen met behulp van Blockchain-technologie. Elke supply chain partner uploadt productgegevens, afbeeldingen en documenten in de tex.tracer web-app. Met behulp van een gecodeerde tijdstempel en geolocatiegegevens controleert en verifieert tex.tracer of alle geüploade informatie op de geclaimde tijd en locatie wordt geproduceerd. Zo wordt ervoor gezorgd dat de informatie die wordt gegeven betrouwbaar is. De informatie per stap in de toeleveringsketen kan door de consument bekeken worden.

Wie zitten er achter tex.tracer?

Het is een team van mode-experts met een missie. Samen werken ze al meer dan 50 jaar in de textielindustrie en in meer dan 10 verschillende landen. Met de kennis die ze op hebben gebouwd en hun netwerk in de branche weten ze hoe de fashion supply chain werkt en wat er verbeterd kan worden.

Ze stellen zich een transparantere kledingindustrie voor. Daarom hebben ze een door blockchain aangedreven transparantieplatform gebouwd, waarmee gebruikers relevante supply chain-informatie kunnen ontsluiten. Samen kunnen we bouwen aan een transparantie modecommunity!

Meer informatie over tex.tracer? Ga naar:
https://www.youtube.com/watch?v=C-cF3nxfZxw
https://www.tex-tracer.com

Enquete

Momenteel zijn wij (Kirsten Huisman en Robin de Gooijer) bezig met het schrijven van onze afstudeerscriptie, wij zijn studenten aan TMO Fashion Business School in Doorn. Wij doen onze scriptie in opdracht voor het bedrijf tex.tracer. Het zou ons heel erg helpen als jullie nog even de tijd willen nemen om onze enquête in te vullen. Dit duurt ongeveer 5 minuten. U komt bij de enquête door op onderstaande link te klikken. Alvast bedankt!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSftGDT6-FVBNZ7S18fva4Fgh6GmZjgjKzrzH6anNcgGuv5-yg/viewform?fbclid=IwAR3U1ijvJ2f8byL3DnCPEMFMOnbqzk6YOqnrmcDstAjBAcKWfA0kjkhgfB4

OVER EERLIJKWINKELEN

EerlijkWinkelen wijst de weg naar leuke en hippe winkels die aantoonbaar fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. Ruim 2000 winkels in meer dan 65 gemeenten zijn te vinden in de handzame EerlijkWinkelen app en op deze website. Mis je je eigen stad en wil je daar een route opzetten? Mail ons!


Volg ons!

NIEUWSBRIEF

Met onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van interessante duurzame ontwikkelingen, kortingsacties en ander nieuws.