JE WINKELT BIJ: COFFEELOVERS MARIëNBURG

Coffeelovers Mariënburg

Mariënburg 29 | 6511PS | Nijmegen

0433561944 | marienburg@coffeelovers.nl

www.coffeelovers.nl/locaties/koffiebar-marienburg-nijmegen/

Coffeelovers Mariënburg is één van de negen Coffeelovers vestigingen in Nederland, gevestigd in de bibliotheek in hartje Nijmegen. Een h’eerlijke combinatie: boeken, en vers gemalen koffie! De speciaal getrainde Coffeelovers-barista’s malen voor elke koffie een verse hoeveelheid bonen. Die bonen komen van huisleverancier Maison Blanche Dael die eerlijk zakendoen, eerlijke productsmaken zonder toevoegingen, en zorg voor het milieu en een warm hart voor de regio hoog in het vaandel heeft staan. Coffeelovers draagt via haar koffie-inkoop direct bij aan diverse onderwijsprojecten in Guatemala waar Blanche Dael zich aan verbonden heeft. Dat maakt jouw kopje koffie nog een stukje smaak- en waardevoller toch!

Maar ook voor thee kan je hier prima terecht, en voor varia Italiaans geïnspireerde dolces en foccacia’s – zoveel mogelijk met biologische ingrediënten.

En ah ja, neem je je eigen mok mee, krijg je korting!


Ook buíten is het genieten van je kop koffie, thee en/of lunchsnack, op het zonnige terras met uitzicht op de Mariënburgkapel. Geen tijd voor een pauze? Coffeelovers biedt ook een Take Away service. 

Openingstijden
ma-di-wo-vr 09-17:30u / do 09-20u / za 09-17u / zo 13-17u
Tussen juni en september op zondag gesloten

BLOG

Malou van FairBeads vertelt:

 

Bruggenbouwen
Het begon ooit met een droom. Een droom om mensen te kunnen helpen. Mensen die niet zoveel geluk hebben in het leven als ik. Mensen die soms geen uitweg meer zien in de situatie waarin zij zitten. Het begon voor mij in Afrika, in Oeganda om precies te zijn. Daar zag ik wat voor prachtige sieraden de vrouwen konden maken. Maar de markt konden zij door hun positie niet bereiken, laat staan de markt in Europa. Ze hadden een brug nodig. En die brug dat ben ik. Ik heb immers de mogelijkheid om een webshop te maken, de marketing te regelen en de sieraden- met het mooie verhaal erachter- te verkopen. Daar begon het. Naast mijn reguliere baan, maar het gaf bakken energie terug. FairBeads was geboren.


Van Oeganda naar Kenia
Inmiddels is mijn werkgebied verschoven naar Kenia. Daar begon ik via stichting SEED Samburu met 3 Samburu vrouwen te werken (de Samburu is een stam in het noorden van Kenia). Hoe zij sieraden maakten van kleine kraaltjes, zo behendig, zo prachtig. In hoogtij dagen had ik op een gegeven moment 30 vrouwen die aan de slag waren. Ze leerden elkaar de technieken, de vrouwen werden voorbeelden voor de jonge meisjes. Die zagen dat de vrouwen ook hun eigen geld konden verdienen en daardoor sterker stonden. In dit gebied is het traditie dat vrouwen trouwen met een oudere man. Het gevolg is dat vrouwen al jong weduwe zijn. Ze hebben dan meerdere kinderen en geen inkomen, want in deze gebieden is amper werk te vinden. Het maken van de sieraden geeft de vrouwen moed en daarnaast is het een sociaal gebeuren. Bovendien helpt het de stichting doordat de vrouwen bij elkaar komen er daardoor beter te bereiken zijn.
 

Nairobi
Inmiddels werk ik ook met vrouwen in Nairobi. Daar worden bijvoorbeeld de messing sieraden gemaakt die wij in de webshop verkopen. Een jonge dame uit Nairobi ontwerpt de sieraden en laat ze maken in de slopenwijken van Nairobi zodat de makers daar er ook aan verdienen. Ook is FairBeads uitgebreid met leren tassen die handgemaakt worden van restleer van een schoenenfabriek. En weer ben ik die brug. De brug naar de markt in Europa. De brug om het verhaal te vertellen achter de sieraden en tassen.


Droom en voer uit

Het begon ooit met een droom. En die droom is uitgekomen. Geloof in jezelf en werk met liefde. FairBeads bestaat nog steeds. Kent pieken en dalen. Maar oh wat doe ik dit werk graag. Want wat impact maakt op een ander zijn leven, maakt ook impact op je eigen leven. Wees die brug voor een ander. Klein of groot. Help elkaar. Zo simpel is het.

Malou (eigenaar FairBeads)

Shop nu met 10% korting op alles in onze webshop.
Gebruik hiervoor bij het afrekenen in onze webshop de code: eerlijkekorting
www.fair-beads.nl

 

Wil jij ook vertellen waarom je doet wat je doet, en is jouw Eerlijke (web)winkel of horecazaak aangesloten bij EerlijkWinkelen? Stuur een mailtje naar info@eerlijkwinkelen.nl en wie weet staat jouw gastblog binnenkort hier online.

OVER EERLIJKWINKELEN

EerlijkWinkelen wijst de weg naar leuke en hippe winkels die aantoonbaar fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. Ruim 2000 winkels in meer dan 65 gemeenten zijn te vinden in de handzame EerlijkWinkelen app en op deze website. Mis je je eigen stad en wil je daar een route opzetten? Mail ons!


Volg ons!

NIEUWSBRIEF

Met onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van interessante duurzame ontwikkelingen, kortingsacties en ander nieuws.