JE WINKELT BIJ: STUDIO GESPUIS

Studio Gespuis

Breedstraat 29 | 1811HE | Alkmaar

0642201153 | hallo@studiogespuis.nl

www.studiogespuis.nl

Vintage store and webhop. We sell authentic vintage design, antique, scandinavian and industrial furniture and accessoires.

Gespecialiseerd in authentieke vintage meubels. In onze winkel en webshop vindt u een stoere mix van scandinavisch tot industrieel, van antiek tot design.

Die ene bijzondere stoel, een stoere fabriekslamp met een verhaal, een oude gymkast of een fantastisch oud blik om je huis of winkel/horeca pand een persoonlijke sfeervolle uitstraling te geven.


De winkel is iedere zaterdag geopend van 11:00 tot 17:00 uur en de webshop is 24/7 via www.studiogespuis.nl

BLOG

Jessica van Handig Goed vertelt:

Frustratie kan leiden tot iets moois. Hoe vaak ergerde ik me niet aan dingen die slecht ontworpen zijn, net niet doen wat ze beloven of veel te snel stuk gaan? Toen ik voor de zoveelste keer met alle macht een keukenlade probeerde te openen die vast zat omdat een zogenaamd handig keukenhulpje zich onwrikbaar klem had gezet tussen de la en de kast bliepte het spreekwoordelijke lampje boven mijn hoofd; “dat kan anders”.

Het moet toch mogelijk zijn om een huishouden te voeren zonder al die rommel die al veel te snel weer de vuilnisbak in verdwijnt? Waarom worden gebruiksartikelen toch zo slecht en ondoordacht ontworpen? Als je eenmaal gaat nadenken over dit onderwerp laat het je niet meer los. Je ziet de enorme industrie die achter al deze handige gadgets zit die als enig doel heeft omzet te genereren. Zonder rekening te houden met de beperkte grondstofvoorraad die onze aarde heeft en de vervuiling die het met zich meebrengt. Cradle to cradle is een mooi concept; je hergebruikt afval om nieuwe producten te maken. Maar het is niet zaligmakend want in de eerste instantie kan je beter afval voorkomen. Dat betekent minder spullen hebben en de spullen die je hebt moeten lang mee gaan, voor meerdere  doeleinden gebruikt kunnen worden en daadwerkelijk gemak bieden.  En ze moeten redelijkerwijs gerepareerd kunnen worden als ze stuk gaan.

Met veel moeite peuterde ik de onwillige potopener uit de keukenla en tegelijkertijd kreeg ik het idee om een webwinkel te beginnen voor handige en duurzame gebruiksartikelen voor het dagelijks leven. Om mensen een duurzaam alternatief te bieden voor het huishouden. De naam Handig Goed was snel gevonden. Handig spreekt voor zich en goed heeft meerdere betekenissen. Goed is een omschrijving voor spullen maar betekent ook dat het in orde is. Dat het verantwoord gemaakt is, robuust in gebruik en dat het lang mee gaat. En dat het zo min mogelijk beslag legt op de aarde en haar bewoners, mens en dier.

Niet gehinderd door enige kennis van zaken ben ik in 2015 gewoon begonnen met mijn eigen frustratie als inspiratiebron. Ik zoek handige oplossingen voor het huishouden en kom vaak gewoon op heel ouderwetse oplossingen uit. Ik kwam tot de conclusie dat mijn oma eigenlijk heel duurzaam leefde.

Handig Goed verkoopt handige en duurzame dingen voor het leven van alledag. Degelijke spullen om het huishouden te doen, handige dingen voor in de tuin, op het werk of onderweg. Soms vind ik weer gebruiksartikelen die bijna in vergetelheid zijn geraakt maar ook in ons moderne leven bestaansrecht hebben. Omdat ze geen batterijen of stroom verbruiken, lang mee gaan of ook te gebruiken zijn in de hedendaagse wijze van huishouden. Daarmee wil ik mijn klanten de keuze bieden voor een meer bewuste levensstijl, een beetje duurzamer leven of zelfs radicaal het roer om. Ik ben geen ‘groene goeroe’ maar leefde wel altijd redelijk milieubewust. En ik merk nu dat ik steeds bewuster wordt naarmate ik meer weet over de gevolgen van mijn handelen voor de aarde. Niet alle producten in de webwinkel hebben een groen certificaat. De dingen die Handig Goed verkoopt zijn duurzaam of kleinschalig geproduceerd óf gewoon duurzaam in gebruik. Het overgrote deel komt uit europa of Nederland.

Dit jaar viert Handig Goed haar eerste lustrum en terugkijkend op de laatste vijf jaar zie ik warme en inspirerende contacten met klanten. Klanten waar ik ook heel veel van leer en die ideeën aandragen. Die net als ik graag een duurzaam maar ook prettig leven leiden.

Bij een lustrum hoort natuurlijk ook een korting! Met de kortingscode eerlijkekorting krijg je 5% korting op je aankopen bij Handig Goed

 

Wil jij ook vertellen waarom je doet wat je doet, en is jouw Eerlijke (web)winkel of horecazaak aangesloten bij EerlijkWinkelen? Stuur een mailtje naar info@eerlijkwinkelen.nl en wie weet staat jouw gastblog binnenkort hier online.

OVER EERLIJKWINKELEN

EerlijkWinkelen wijst de weg naar leuke en hippe winkels die aantoonbaar fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. Ruim 2000 winkels in meer dan 65 gemeenten zijn te vinden in de handzame EerlijkWinkelen app en op deze website. Mis je je eigen stad en wil je daar een route opzetten? Mail ons!


Volg ons!

NIEUWSBRIEF

Met onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van interessante duurzame ontwikkelingen, kortingsacties en ander nieuws.