JE WINKELT BIJ: WERELDWINKEL DRACHTEN

Wereldwinkel Drachten

Oudeweg 4 | 9203CN | Drachten

0512848852 | info@wereldwinkeldrachten.nl

www.wereldwinkeldrachten.nl

Welkom bij Wereldwinkel Drachten! Hier vind je een uniek Fair Trade assortiment cadeaus en voeding.

Bijvoorbeeld beelden voor een speciale gelegenheid, kleurrijke serviezen uit Tunesië, sieraden en sjaals, handgemaakte vazen, manden en tassen van natuurlijk en/of gerecycled materiaal. Voor in de keuken prachtige tajines uit Marokko, glazen van gerecycled glas en fraai gedecoreerde kopjes. Je vindt hier ook unieke schalen met glasmozaïek uit Indonesië. Verder wierook, zeepjes, waaiers, sleutelhangers, gelukspoppetjes, dromenvangers, maar ook handgemaakte spiegels. En nog veel meer.

Daarnaast een uitgebreid Fair Trade assortiment voedingsartikelen. Sommige daarvan zijn ook biologisch of veganistisch. Het heerlijke voedingsassortiment bestaat onder andere uit suiker, kruiden, wijn, koffie, thee, chocola (o.a.Tony Chocolony), chutneys, rijst en hagelslag.

Deze Wereldwinkel is een van de oudste van Nederland.


BLOG

De 70ste EerlijkWinkelen route in jouw stad?

 

Ook in 2019 is EerlijkWinkelen opnieuw gegroeid. Zo’n vijftig nieuwe webshops zijn aangemeld op onze webwinkelpagina’s, enkele honderden nieuwe fysieke winkels zijn erbij gekomen in de diverse steden, het aantal mensen dat onze website bezoekt en de app gebruikt neemt nog steeds toe, en inmiddels is er een EerlijkWinkelen route in 69 gemeenten. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee!

 

De nieuwste toegevoegde gemeente waar EerlijkWinkelen nu actief is, is de gemeente Houten. Daar heeft een enthousiaste werkgroep het gepresteerd om in relatief korte tijd een EerlijkWinkelen route op te zetten met zo’n 30 aangesloten winkels en horecazaken. Top! En na de lancering kregen we ook meteen nieuwe tips binnen over winkels die ook een vermelding waard zijn.
En dat laatste gebeurt eigenlijk elke keer als een nieuwe route wordt gelanceerd. Het wordt opgepakt door de lokale pers, en meteen komen nieuwe tips binnen van bewoners in de betreffende gemeente. Een bewijs dat mensen graag willen meehelpen en meedoen.
Houten is nummer 69 in de rij gemeenten met een EerlijkWinkelen route. Er staan enkele nieuwe steden in de startblokken en we zijn superbenieuwd welke gemeente nummer 70 wordt. Misschien wel jouw gemeente?
Woon je in een stad zonder EerlijkWinkelen route en vind je dat deze ook in jouw stad moet komen? Laat het ons weten. Kunnen we samen kijken of we het kunnen realiseren. De EerlijkWinkelen koek is toch zeker nog niet op?

OVER EERLIJKWINKELEN

EerlijkWinkelen wijst de weg naar leuke en hippe winkels die aantoonbaar fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. Ruim 1700 winkels in meer dan 60 gemeenten zijn te vinden in de handzame EerlijkWinkelen app,en op deze website. Mis je je eigen stad en wil je daar een route opzetten? Mail ons!


Volg ons!

NIEUWSBRIEF

Met onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van interessante duurzame ontwikkelingen, kortingsacties en ander nieuws.