JE WINKELT BIJ: BLOEMBINDERIJ DE EEUWIGE LENTE

Bloembinderij De Eeuwige Lente

Stationsstraat 150 | 7325EX | Apeldoorn

0555212078 | info@eeuwige-lente.nl

www.eeuwige-lente.nl

Bloembinderij De Eeuwige Lente is een familiebedrijf dat al ruim 80 jaar bestaat. Sinds 2018 mag de winkel het predicaat ZILVER van de Barometer Duurzaam Bloemist voeren. De Bloembinderij was daarmee de eerste officieel gecerticifeerde duurzame bloemist van Apeldoorn. Een groot gedeelte van de inkoop  bestaat uit duurzaam gekweekte snijbloemen en planten met de labels MPS A, MPS A+, Fairtrade, Eco. 

Drie maal per week wordt er rechtstreeks ingekocht op de veiling, het liefst bij Nederlandse kwekers die net als de bloembinderij duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Bij binnenkomst valt direct het brede assortiment aan verse snijbloemen op. Boeketten staan klaar om direct mee te nemen, maar er staat ook een team vakbekwame en creatieve bloembinders voor u klaar om een boeket naar uw smaak samen te stellen. Verderop in de winkel vindt je een mooi assortiment aan groene planten, potten, vazen en woonaccessoires.


Stichting Mondial – Apeldoorn is initiatiefnemer van Eerlijk Winkelen Apeldoorn 

BLOG

Ernst van Ecocoatings vertelt:

Halverwege mijn studie ben ik in 1997 afgehaakt en begonnen als zelfstandig ondernemer. In eerste instantie een onderhouds-/aannemersbedrijf, wat na een aantal jaar transformeerde naar een schildersbedrijf.
Een vreselijk mooi vak, waar ik telkens weer bij andere mensen over de vloer kwam, die me de zorg over hun woning of bedrijfsruimte toevertrouwden.

Maar er miste iets. Ik was in mijn privéleven altijd al bezig met de zorg over het milieu, afval scheiden etc. etc. Alleen in mijn werk nog niet. Reden daarvoor was dat iedereen in de branche zei ‘die milieuvriendelijke producten das helemaal niks, slechte kwaliteit’, en wat dies meer zei. Nou ben ik altijd al ‘n tikkeltje eigenwijs geweest dus dit was alleen maar meer reden om een en ander eens onder de loep te nemen en gedegen onderzoek te doen naar wat er aan schonere producten op de markt was.  Et voilà, ecoschilderwerk was geboren.
Plotseling kon ik mijn idealen in mijn werk integreren, had ik leukere (geïnteresseerde) klanten en hoefde ik niets meer aan acquisitie te doen. Eerlijk toegeven, ik heb in 1e instantie mijn andere website nog wel even aangehouden, maar hij is nooit meer ge-update.

Maar toen bleek dat het aanbod biobased en natuurverven ontzettend versnipperd is, en dat nog maar weinig mensen van het bestaan van milieuvriendelijke varianten op de hoogte zijn. Dat was dus de logische vervolgstap: een verfhandel met alleen maar biobased producten, en hoewel deze weg lastig is, aangezien de concurrentie door grote spelers in de markt moordend is, laat ik me hier niet door weerhouden. I won’t take no for an answer.

Ik zie om me heen veel mensen die vanuit een bepaald beroepsgroep een switch maken naar een duurzamere werksituatie. An sich prima natuurlijk, maar in mijn optiek moet elke sector duurzaam gaan denken en werken. Dus hebben we duurzame bakkers, schilders, boekhouders, vastgoedontwikkelaars, bouwers en zorgpersoneel nodig. Een duurzamere, eerlijkere wereld zullen we samen moeten maken, met de kracht van het collectief komen we heel ver.

Binnenkort een schilderklus en wil je graag duurzame verf gebruiken? Kijk dan snel in de webshop van Ecocoatings.

Wil jij ook vertellen waarom je doet wat je doet, en is jouw Eerlijke (web)winkel of horecazaak aangesloten bij EerlijkWinkelen? Stuur een mailtje naar info@eerlijkwinkelen.nl en wie weet staat jouw gastblog binnenkort hier online.

OVER EERLIJKWINKELEN

EerlijkWinkelen wijst de weg naar leuke en hippe winkels die aantoonbaar fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. Ruim 2000 winkels in meer dan 65 gemeenten zijn te vinden in de handzame EerlijkWinkelen app en op deze website. Mis je je eigen stad en wil je daar een route opzetten? Mail ons!


Volg ons!

NIEUWSBRIEF

Met onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van interessante duurzame ontwikkelingen, kortingsacties en ander nieuws.