JE WINKELT BIJ: BLOEMENCENTRUM OOGENLUST

Bloemencentrum Oogenlust

Prior van Milstraat 123 | 5402GR | Uden

0413262599 | info@oogenlustbloemen.nl

www.oogenlustbloemen.nl

Een lust voor het oog… met kijk op eerlijke bloemen. Lid van Fair Flowers, Fair Plants. Creatief sinds 1916. Inhuur bloem- en plantdecoratie maakt uw evenement bijzonder!
foto credits: kreutzer-fotografie

BLOG

Simone en Mieke van Find vertellen:

We houden allebei van zoeken naar pareltjes die  een tweede leven meer dan waard zijn, vooral naar mooie kleding en meubels. In eerste instantie gingen we op zoek voor onszelf, we struinden op markten en bij kringloopwinkels en tweedehands kledingzaken. Het was niet om financiële redenen dat we dol waren op tweedehands spullen. Het is een soort van schatzoeken, net dat ene unieke exemplaar scoren, dat gaf een kick. 

Mieke en ik speelden al langer met de gedachte om samen iets moois te beginnen. We waren pas een paar jaar bevriend maar de klik was er en we zaten op hetzelfde spoor. Het werd al snel duidelijk dat het iets moest worden waarbij we ook nog iets konden betekenen voor de samenleving en voor het milieu.

Onze toenemende onvrede over online winkelen, vaak bij winkels die om de hoek te vinden zijn ,  met al die pakketjes die vervoerd moeten worden (en vaak ook weer retour), de overproductie van de fastfashion industrie en de daarbij behorende vernietiging van enorme bergen kledingstukken (kleding is een wegwerpartikel geworden), maakte dat we graag iets wilden bijdragen aan een andere soort economie, een circulaire.  Duurzame mode, minder verspilling, exclusiviteit,  dat opgeteld maakte dat we een kledingzaak in tweedehands designer en vintage dameskleding zijn begonnen eind 2018 toen er op een dag een winkel met tweedehandskleding ter overname was en we onmiddellijk dolenthousiast waren. Dit moest het worden, zo kon onze hobby ook ons beroep worden.  We zegden onze banen op en gingen op avontuur.  

Find is een inbrengwinkel voor mooie dameskleding, die na een strenge selectie 8 weken in de winkel blijft hangen. De inbrengende klant krijgt een deel van de verkoopprijs. De niet verkochte items gaan weer terug naar de klant of als deze het wilt kan er ook gedoneerd worden aan Kledingbank Maxima. Deze kledingbank zorgt dat mensen die het echt nodig hebben kleding kunnen uitzoeken en via hun organisatie Dress for Success wordt er zorg gedragen dat sollicitanten representatief op gesprek kunnen gaan. 75% van deze sollicitanten krijgt daadwerkelijk een baan! 

Een ander leuk aspect van onze winkel is dat het aanbod voor jong en oud is, de klanten zijn tussen de 16 en 85 jaar oud. Wat ingebracht wordt door de senioren wordt gekocht door de jonge dames, de vintage stukken! De klanten zijn veelal bewuste schatzoekers, die ook minder verspilling willen en hun steentje willen bijdragen aan een beter milieu.

En niet zelden ontstaan er tussen de klanten en ons maar ook onderling mooie interessante gesprekken, die je visie op de samenleving verruimen, discussies doen ontstaan over bepaalde problematiek. Niet zelden onder het genot van een kopje koffie of thee.

Dit alles maakt dat we elke dag met veel plezier naar onze ‘eerlijke’ winkel Find in Groningen gaan en we heten de klant bij ons van harte welkom!

 

Wil jij ook vertellen waarom je doet wat je doet, en is jouw Eerlijke (web)winkel of horecazaak aangesloten bij EerlijkWinkelen? Stuur een mailtje naar info@eerlijkwinkelen.nl en wie weet staat jouw gastblog binnenkort hier online.

 

OVER EERLIJKWINKELEN

EerlijkWinkelen wijst de weg naar leuke en hippe winkels die aantoonbaar fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. Ruim 2000 winkels in meer dan 65 gemeenten zijn te vinden in de handzame EerlijkWinkelen app en op deze website. Mis je je eigen stad en wil je daar een route opzetten? Mail ons!


Volg ons!

NIEUWSBRIEF

Met onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van interessante duurzame ontwikkelingen, kortingsacties en ander nieuws.