JE WINKELT BIJ: VAN ROSSUM'S KOFFIE

Van Rossum's Koffie

Turfstraat 10 | 7201KG | Zutphen

0575769159 | info@vanrossumskoffie.nl

www.vanrossumskoffie.nl

Van Rossum's koffie is een koffiespeciaalzaak met vooral Colombiaanse koffie die op een eerlijke, ecologisch verantwoorde manier geproduceerd is. Hoe kun je aantonen dat je weet waar je het over hebt en dat je verhaal klopt? Door naar Colombia te gaan, de boeren bezoeken waar je koffie van koopt, ter plaatse te zien hoe zorgvuldig ze omgaan met de natuur, en te horen krijgen dat ze een fair loon betaalt krijgen. Dat hebben wij gedaan. Onze heerlijke koffie is nu een verhaal geworden die wij onze klanten aanbieden. Colombiaans koffie(eigen import) en koffie uit Ethiopië, Kenia, Bali en Brazilië. Vers gebrand en op verzoek voor je gemalen. Diverse soorten losse thee, veelal biologisch. Deskundig advies over het zetten van espresso- of filterkoffies. Alles in huis op het gebied van 'slow coffee' en halfautomaat espressomachines. We heten je dan ook van harte welkom! Frans en Dagmar van Rossum Aukje en Jelle

BLOG

Bestel nu! Gewoon Goed; jouw koopgids voor een duurzame wereld

In november kregen jullie al een voorproefje van het boek Gewoon Goed; jouw koopgids voor een mooiere wereld. Karen legt nu de laatste hand aan het boek en vanaf 15 maart is het in alle boekwinkels te verkrijgen! Als je nu vast die van jou koopt via de crowdfunding actie van 1%Club kan je gebruik maken van leuke pakketacties, en er met korting eerlijke kleding, duurzame planten, biologische cosmetica en bean-to-bar chocola bij bestellen.

 

Karen is ruim 10 jaar bezig met duurzaam consumeren en vond het tijd worden om de opegedane kennis en ervaring te bundelen in een toegankelijk en laagdrempelig boek.

Waar gaat het over?

In het boek stipt ze kort de problemen aan die spelen bij het maken, gebruiken en afdanken van verschillende producten. Er is vooral aandacht voor duurzame oplossingen: welke producten zijn duurzaam, hoe kun je ze herkennen en waar kun je ze vinden?Het boek is verdeeld in vijf delen. Het eerste deel ‘De basis’ behandelt een aantal algemene zaken, zoals de definitie van duurzaamheid. Maar ook wat jij belangrijk vindt en nodig hebt. Daarna volgen delen over eten, kleding en verzorging, en producten die je in en om het huis gebruikt. Ten slotte volgt een deel met denkvoer: columns die je inspireren om, als je dat wilt, verdere stappen te zetten. Het boek is doorspekt met websites waar je duurzame producten kunt vinden, zodat je meteen in actie kunt komen.

Interviews met duurzame ondernemers

In het boek staan ook interviews met vijf duurzame ondernemers en met Babette Porcelijn, auteur van de bestseller De Verborgen Impact. Het was ontzettend leuk om deze gedreven en enthousiaste mensen te interviewen! Ze verkopen allen prachtige duurzame producten met een mooi verhaal erachter. Genoeg reden om hen met de crowdfunding in het zonnetje te zetten en je de mogelijkheid te geven de producten samen met het boek te kopen. Bijvoorbeeld een chocoladepakket van The Chocolateshop, Aleppo zeep van SoloBioMooi of een waardebon voor kleding of planten van WatMooi of Sprinkr.

OVER EERLIJKWINKELEN

EerlijkWinkelen wijst de weg naar leuke en hippe winkels die aantoonbaar fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. Ruim 1700 winkels in meer dan 60 gemeenten zijn te vinden in de handzame EerlijkWinkelen app,en op deze website. Mis je je eigen stad en wil je daar een route opzetten? Mail ons!


Volg ons!

NIEUWSBRIEF

Met onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van interessante duurzame ontwikkelingen, kortingsacties en ander nieuws.